Redirect -> /old/

Apache webservers configureren, het is allemaal niet zo moeilijk. Zo is het vrij makkelijk om bijvoorbeeld www.eraserhead.be ineens te laten doorverwijzen naar pakweg www.eraserhead.be/old.

Meteen zou dit vele vragen kunnen oproepen: Is er ook een www.eraserhead.be/new? Wat staat er op het oorspronkelijke adres? Zal /old blijven bestaan als archief als er wat anders in de plaats komt?

Op de laatste vraag kan ik positief antwoorden: /old blijft bestaan als archief. Want tussen de schier onoverzichtelijke hoop zever die hier staat zitten hier en daar toch ook een paar pareltjes.

/new en / bestaan momenteel nog niet, maar u zal het wel merken wanneer ze wel bestaan. Ondertussen kan u zich bezig houden met ons archief en met nevenactiviteiten van ondergetekende zoals daar zijn het muziekensemble Our Glorious Future en de nerd-spinoff zustersite Blinkenlights met het lichtjes krasse motto ‘Automation ruling the nation’.

Voor wie dringend aan wat rust toe is en dat bijvoorbeeld in het zuiden van Frankrijk wil gaan doen nabij Bordeaux, die kan eens gaan kijken op de site Thizier, over de gîte van Paul Vandenabeele.

En nu ga ik naarstig verderwerken aan vanalles en nog wat. Over & out!

You’ll shoot your eye out, another coilgun – Hack a Day

You’ll shoot your eye out, another coilgun – Hack a Day.

Why a Big Mac Costs Less Than a Salad – NYTimes.com

Why a Big Mac Costs Less Than a Salad

via Why a Big Mac Costs Less Than a Salad – NYTimes.com.

LED suit lights up the night – Hack a Day

LED suit lights up the night – Hack a Day.

For my day job I work as an electrical engineer for a medical device R&D company. In my spare time I build crazy gadgets.

Ge-wel-dig!

Geen wonder dat die mannen daar zo FARS zijn in Iran

Fars News Agency FNA is a semi-official news agency in Iran. While it describes itself as “Iran's leading independent news agency”,[1], news organizations such as CNN[2] and Reuters[3] describe it as a “semi-official” news agency, i.e. with ties to the government.

via Fars News Agency – Wikipedia, the free encyclopedia.

Willen is niet noodzakelijk kunnen

Wat de NMBS zou willen verwezenlijken:

De NMBS-Holding en Touring Mobilis gaan realtime informatie over trein en bus voor de gps aanbieden.
(…)

De NMBS-Holding wil dat het gps-toestel in de toekomst ook onmiddellijk aangeeft waar het dichtst bijgelegen station is, wanneer daar een trein stopt naar uw eindbestemmingen en of er plaatsen vrij zijn op het parkeerterrein aan het station.

Hoe alvast één reiziger hierover denkt, en hij zal wel de enige niet zijn:

Op 02 juli 2010 omstreeks 04u53, zei Peter Vanlaren, Wemmel:

De Nationale Miserie van de Belgische Spoorwegen informeert? Ze slagen er in geval van de meest ernstige problemen op de trein zelf nog niet in van informatie aan de reizigers te geven, niet in het station noch nergens elders, ze verbieden derden naar de pseudo-info op hun site te linken, en nu gaat het wel lukken op een telefoon? Ha-ha-ha. (…)

Volledig artikel hier te bezichtigen. Waarschijnlijk alleen vandaag, morgen zal je wel zo’n digitaal abonnement nodig hebben.

Goed nieuws én slecht nieuws samengevat

Goed nieuws, want: Peter Vandermarketing gaat weg bij De Standaard. Misschien kunnen we ons opnieuw aan een serieuze gazet verwachten?

Slecht nieuws: Peter Van Rompuy mag als gecoöpteerd senator gaan zetelen voor de CD&V. Een nieuwe telg in het geslacht van de politico-mossels, stamt uit een lange lijn van tsjeven en toegevers. Behalve zijn tante, die is voor de communisten. Rare familie, dat is het minste dat je ervan kan zeggen.

De Schaamte Voorbij: Doofpot van Danneels

‘Alle aanwezigen, onder wie ook de huidige aartsbisschop André Léonard, moesten hun gsm afgeven en mochten een hele dag lang niet met de buitenwereld communiceren', zegt Eric De Beukelaer, de woordvoerder van Léonard. ‘Iedereen werd kort verhoord. Dat was niet aangenaam.’

via De Standaard Online – Op zoek naar doofpot van Danneels.

‘Dat was niet aangenaam’, aldus de woordvoerder van de kardinaal. Weet je wat volgens mij ook niet aangenaam is? Slachtoffer zijn van een pedofiele priester. Verdomde bende hypocriete pilaarbijters! Grrrrr!

Red onze planeet

Prettige vrijdagmorgen gewenst, beste lezers.

Zoals trouwe lezers weten heb ik iets met vrijdagen. Heeft te maken met de nabijheid van het weekend.

Vandaag heb ik voor u twee milieutips:

  • Op de site van de gemeente Overijse kan je een formulier vinden om je compostbak te laten terugbetalen, tot 25 euro. Via Collishop kan je een compostbak bestellen voor iets minder dan dat bedrag. ‘t Is geen geld en je spaart er veel bruine papieren zakken met keukenafval mee uit.
  • Deze week staat er in de Gamma vanalles in reklam om uw zolder te isoleren. Via premiezoeker kan u daar ook nog eens een overheidspremie voor krijgen! En zolang het dit soort rotweer blijft in ons land is het toch nog niet te warm om op zolder te zitten, dus ga ervoor!

Verder vind ik het biezonder fijn dat ik hier op het werk bijna iedereen in de gordijnen jaag met mijn muziekkeuze, namelijk alle genres door mekaar: dance, indie, hardrock, schlagers (Lange Jojo) en fransche chansons.

Anyhoo, over laatst naar de Pixies geweest in de Lotto Arena, en ‘t is wat lang geleden voor een bespreking, maar een heel korte samenvatting kan er wel vanaf: heel goed maar heel luid, en de reunie-tours mogen nu wel stoppen want genoeg uitgemolken.

Ik zou ook nog willen vragen of er iemand volgende week in de nacht van donderdag op vrijdag op de loer kan liggen aan het begin van de Frans Verbeekstraat te Overijse, om de beesten te vangen die de vuilzakken openknabbelen om aan etensresten te geraken. Vermoedelijk betreft het een bende steenmarters die zich ook al tegoed heeft gedaan aan enkele leidingen van Volkswagenbusjes. Ze hebben het vooral op dieselwagens gemunt, en nu dus ook op de bruine vuilniszakken.

links for 2010-05-28

Kaas en selderijzout

Gisteren naar de AB geweest, er was daar namelijk een optreden van Pavement, en het is met Dr. Incognito en optredens van Pavement zoals met blokjes kaas en selderijzout: zoals selderijzout niet verplicht is bij blokjes kaas, is ook uw dienaar niet verplicht bij optredens van Pavement te zijn. Maar eigenlijk hoort dat selderijzout er wel bij. Iedereen verwacht selderijzout als hij op staminee een portie kaas bestelt.

Het optreden was luid, bindteksten onbestaande, en alle gekende en minder gekende klassiekers passeerden de revue. En ik ben er ondertussen ook van overtuigd dat Malkmus voor 50% uit rubber bestaat. Wat een rare bewegingen kan die kerel maken.

Meer dan geslaagd, t-shirt aangeschaft en tevreden huiswaarts. Voor herhaling vatbaar!

Aan de Pixies: graag even hard erinvliegen op 31 mei a.s. aub.

Aan de aswolk: gelieve u tot volgende maand even in te houden, dan zijn de twee optredens van hamerikaanse artiesten die ik absoluut wilde zien achter de rug.

Hou het simpel

Verkommering en kwel, het komt wel vaker voor. Hier ook, het verval was ingezet en er kon geen hulp meer baten. Vandaar deze nieuwe start, met een zo simpel mogelijke layout. Hou het simpel. Een prima motto lijkt me dat.

Om toch een beetje onze street credibility op te krikken, heb ik er een foto van de Clint bijgezet :-)

Continue reading Hou het simpel

links for 2010-05-07

Gelukkig nieuwjaar!

Beter laat dan nooit, niet waar?

Veel updates leest u hier niet meer…de redactie is ontbonden, elk is zijn eigen weg gegaan. Uw dienaar is bezig met het maken van een plaatje. Dat is eens iets anders dan een website vol gezever maken :-)

Maar goed, binnen enkele weken wellicht een streepje muziek van die plaat hier te horen..stay tuned!

Dr. Incognito

links for 2010-02-22